søndag, september 04, 2005

Katrina og racismen

Ud over de simple beskyldninger om inkompetence den amerikanske venstrefløj har fundet tiden belejliget til at fyre af mod Bush i USA, så er der også en anden type beskyldninger der er under opsejling: Bush er racist, simpelthen fordi orkanens ofre hovedsageligt er sorte.

Det startede i det små, men da vi kom til i fredags valgte en forsamling af sorte medlemmer af kongressen og ledere af sorte lobby-grupper så at tage del i mudder-kampen også. Samme dag fik rapperen Kanye West lov til at komme med lignende racistiske beskyldninger under et velrørenheds-program udsendt på nationalt fjernsyn. Om lørdagen gik den venstre-religiøse præst Jesse Jackson så også i gang.

Nu er de venstreradikale afro-amerikanske interesse-organisationer aldrig svære at få ud med beskyldninger om racisme - noget man bla også kan se i Michael Moores "film" Fahrenheit 911. Hvad angår situationen omkring orkanen Katrina har de da også en notorisk dårlig sag: som før nævnt er manden der havde det primære ansvar for ikke at få evakueret New Orleans´ fattige sorte befolking i tide, borgmesteren, nemlig selv sort. Det er da også derfor interesseorganisationerne sigter højere, mod Bush.

Problemet er, at de lader til selv at hænge fast i en racisme betinget af deres syn på sig selv som ofre. Hvis noget får ud over sorte, så må det pr definition være nogle hvide der er skyld i det. Det giver sig også udslag i decideret halvdumme krav som at redningsaktionen efter orkanen, fordi hovedparten af ofrene er sorte, også pr definition skal ledes af sorte.

Skidt med at det vil skabe kaos og koste menneskeliv at en hvilken som helst redningsorganisation først skal skræddersys efter ofrenes racemæssige og/eller etniske tilhørsforhold før den får lov til reelt at redde mennesker.

Det skægge er, at bortset fra problemerne med at evakuere de fattige, hovedsageligt sorte indbyggere i New Orleans, så er det eneste tilfælde af noget der bare kunne ligne racisme, de er kommet op med, at nogle har fundet to billeder af folk der har plyndret i New Orleans, hvor det ene billede er af et hvidt par der har "fundet" mad, mens et er af en sort mand der har "plyndret".

Det interessante er så, at billedet der hvidvasker (ja, undskyld udtrykket) de hvide kommer fra et EUROPÆISK nyhedsagentur - Agence France Press (AFP). Det andet billede kommer fra amerikanske Associated Press, der har en politik med at kalde alle folk der har plyndret det samme - "looters". Noget endnu mere interessant er, at AFP har valgt at kræve at alle nyhedsmedier fjerner det "problematiske" billede fra deres databaser. Man kommer næsten til at tænke på Minisand (Ministeriet for Sandhed) i George Orwells 1984.

Faktisk er det eneste reelle tilfælde af racisme jeg har kunnet finde i syndfloden af medie-historier følgende:

Brit diary-writer Jamie had been coaching football to disabled children as part of the Camp America scheme. ...

He said of his eventual Superdome refuge: "There was a lot of heat from the people in there, people shouting racial abuse about us being white.

"The army warned us to keep our bags close to us and to grip them tight."

Jamie, an economics student from Sunderland, said he saw crack cocaine being used in the filthy toilets, youngsters breaking into soft drink machines and men brawling. Urine and excrement spilled into corridors where they were sleeping.

At one point, up to 30 British students gathered in the dome were so terrified of attack when the power went down that they set up a makeshift security cordon.

Zoe Smith, 21, from Hull, said: "All us girls sat in the middle while the boys sat on the outside, with chairs as protection.

"We were absolutely terrified, the situation had descended into chaos, people were very hostile and the living conditions were horrendous.

Ingen hvide interesseorganisationer har endnu brokket sig.

Henrik

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Et ord: pikhoved. Eller i lidt flere ord: hold kæft indtil du ved hvad du taler om...

11:23 PM  
Blogger Henrik said...

Jaja, faktuel argumentation har jo aldrig været anti-fløjens stærke side.

Måske hvis du demonstrerede hvordan du ved bedre end mig?

Henrik

5:42 PM  
Anonymous Anonym said...

Til den tidligere anonymous: det kan ikke rigtigt hjælpe noget at gå i baglås overfor en saglig tilbagevisning af et ikke eksisterende tilfælde af racisme. Fordi Henrik ikke bare æder alt råt gør det ham jo ikke nødvendigvis til hitler. Det skaber bare ikke en særlig nuanceret eller fornuftig debat at forholde sig ukritisk til alt andet end ens egen overbevisning, hvadend den så måtte være. Og inden du bider hovedet af mig og beskylder mig for at dele seng med Pia K må jeg sige at jeg hader racisme lige så meget som den næste fyr, det er bare ikke tilfældet her. Man behøver jo ikke ha sine fløj-farvede briller på hvergang man tager stilling til noget. Mine røde briller lå i skuffen, og jeg er overbevist om at henriks, uanset farve, slet heller ikke var inde i billedet

11:24 PM  

Send en kommentar

<< Home