lørdag, oktober 01, 2005

Dansker dræbt i Irak

Fra Forsvarskommandoens pressemeddelelse:

En dansk soldat blev dræbt og to soldater hårdt såret, da en vejsidebombe i dag klokken 12:30 blev bragt til detonation omkring Al Harta i det sydlige Irak.

Udover den dræbte og de to hårdt sårede soldater fik én overfladiske skrammer, mens andre fire soldater er uskadte. De to hårdt sårede er blevet evakueret til et britisk felthospital.

Siden er de to hårdt såredes tilstand blevet stabiliseret, og de pårørende er ved at blive underrettet.

Den faldne er den femte danske soldat der er blevet dræbt i Krigen mod Terror, men den første hvor årsagen faktisk er fjendtlige aktiviteter - Overkonstabel Preben Pedersen døde af et vådeskud i Irak i 2003, og Overkonstablerne Kim Carlsen og Brian J. N. Andersen og Oversergent Thomas K. Butzkowsky blev dræbt sammen med to tyske kolleger i 2002, da de desarmerede gammel ammunition som de kommunistiske invasionsstyrker efterlod i Afghanistan da de trak sig ud i 1989.

Andre Danske ofre for terror inkluderer de tre piger der blev dræbt i det islamiske terror-angreb på Bali i 2002 (se sidste indlæg) og Christoffer Burmeister (27), der blev skudt og dræbt af en Palæstinensisk terrorist på toppen af Empire State Building i 1997.

Henrik