lørdag, oktober 01, 2005

Nyt islamisk terrorangreb på Bali

Som i 2002 har islamiske terrorister slået til mod turist-destinationen Bali. Tingene udvikler sig stadig, men indtil videre lader det til, at der har været tre bombe-eksplosioner, to kl. 19:20 i Nyoman Caféen i Jimbaran, og en i Raja bar og restaurant-komplekset kl 19:42 ved Kuta´s torv.

Ifølge The Jakarta Post er mindst 19 blevet dræbt og 51 såret, og blandt de sårede er der i hvert fald 8 australiere og 2 amerikanere, foruden 28 Indonesere.

Ifølge New Kerala.com, et normalt velunderrettet indisk newssite er antallet af dræbte mindst 30, deriblandt i hvert fald én turist, en japaner. Samme kilde nævner, at de indonesiske myndiheder mener to islamiske fra Jemaa Islamiya - Noordin og Azahari - står bag bomberne.

I 2002 blev tre danske piger, der var på sprogskole på Bali - Annete Overgård Jensen (22), Lærke Cecille Bødker (21) og Lise Tanghus Knudsen (19) dræbt i et lignende angreb på uskyldige.

Update:

Ifølge The Jakarta Post er der blandt de 19 der indtil videre er blevet rapporteret dræbt fire udlænginge, deriblandt en australier.

Henrik