torsdag, oktober 27, 2005

Israel skal udslettes

(Fra Jyllandsposten):

Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, gik i går til verbalt frontalangreb på Israel og forlangte, at den jødiske stat »slettes fra landkortet«.

I en tale til ca. 4.000 regimetro studenter i Teheran - alle klædt i sort og med grønne pandebånd - forudså den iranske præsident en bølge af palæstinensiske angreb, som vil »fjerne dette stigma«, underforstået Israel, fra Mellemøsten.

Som havde man lyttet til anbefalingerne fra Teheran, sprængte en palæstinensisk selvmordsbomber sig senere på dagen i luften på et marked i den israelske by Hadera og dræbte mindst fem israelere.

Islamisk Jihad tog skylden for terrorattentatet, som var det første inde i selve Israel, siden israelerne i september rømmede Gaza. Ifølge den islamistiske organisation var der tale om »første del« af en hævn for Israels mord på en af gruppens ledere på Vestbredden søndag.

Her skal man måske indføje, at fyren der bleb slået ihjel anslarlig for adskillige terrorangreb på civile i Israel. Tilsvarende bestod Islamisk Jihads "hævn" i at sprænge en falaffel-biks i luften.

Den ultrakonservative iranske præsident, som vandt en jordskredssejr ved valget i juni,

Her skal det så tilføjes, at "jordskreddet" bestod af massiv valgsvindel og udbredt lede ved den fundamentalistiske og fennemkorrupte præst Rafsanjani.

Formuleringen om at slette Israel fra landkortet stammer fra den islamiske revolutions leder, ayatollah Ruhollah Khomeini, og bruges bl.a. som slogan, når Iran fremviser nye langdistanceraketter.

»Enhver, der anerkender Israel, vil brænde i den islamiske nations raseri. Enhver, som anerkender det zionistiske regime, har accepteret den islamiske verdens overgivelse og nederlag,«

Man kan selvfølgelig også bare som Ahmadinejad lade som om den islamiske verden faktisk ikke har lidt nederlag - endda hele ti gange siden 2. Verdenskrig.

Men samtidig må man også håbe på, at han ikke kan holde sig i skindet med hensyn til at provokere. Al den tid Israel har 2-400 atomvåben til sin rådighed skal de nok kunne svare igen på det meste :-)

Henrik