søndag, juli 24, 2005

Respekt!

Som tidligere nævnt her på bloggen har der været store demonstrationer mod terror i Irak. For et par dage siden var der i Tiradens hjemby en lignende (om end noget mindre) anti-terror-demonstration arrangeret af syv irakiske organisationer i Danmark. Det blev understreget at det var en irakisk demonstration, men jeg tror nu alligevel jeg var mødt op for at klappe hvis ikke jeg havde været på arbejde den dag (Fyens Stiftstidende via Polemiken):

Odense-Imam rasede mod terrorister over hele verden, da 70 irakere demonstrerede i Odense i dag.

På Flakhaven tog imam Hassan Al Asady skarpt afstand fra terrorister:

- I skal dræbe os først, hvis I vil dræbe danskerne. Danmark er vores hjemland, og danskerne har respekteret os lige siden vi kom hertil som flygtninge.

…der blev delt løbsedler ud under vejs. Her beskrev de de mennesker som stod bag terrorangrebet i London som barbariske og uden moral. De er slet ikke mennesker, de er værre end utøj, lød det.

Irakerne ville både tage afstand til al terrorisme verden over, og de ville slå fast, at den slags intet har med Islam at gøre, og at terrorister slet ikke har lov at kalde sig for muslimer. Demonstrationen forløb uden dramatik og sluttede med to minutters stilhed på Flakhaven til minde om ofre og deres familier.


Respekt.

Henrik